Circulaire samenwerking

Een nieuwe partner!

De kledingindustrie is de op één na vervuilendste industrie ter wereld. Om ons steentje bij te dragen aan een schonere toekomst, is de TG groep een samenwerking aangegaan met Frankenhuis. Frankenhuis is een internationale onderneming die gespecialiseerd is in duurzame verwerking en vernietiging van textiel. Het bedrijf maakt vanuit bedrijfskleding vezels die ingezet worden als grondstof voor andere producten bijvoorbeeld voor de automobielindustrie, als tussenwand in kantoorruimtes of als isolatie van witgoed (wasmachines o.a.).

Wanneer de (bedrijfs)kleding aan het einde van zijn levenscyclus is, wordt deze ingeleverd bij ons in Sneek en wij kunnen voor u verzorgen dat de kleding op de juiste manier bij Frankenhuis komt. Vraag ons naar de mogelijkheden en voorwaarden. Frankenhuis geeft het ingeleverde textiel een tweede leven. Het textiel wordt veranderd in vezels die hergebruikt kunnen worden en dringen het verbruik van C02-uitstoot en water af.

Er zijn twee opties mogelijk qua inname. Optie 1 gaat om de inname van bedrijfskleding/textiel met als doel het textiel maximaal mogelijk te recyclen. Optie 2 gaat om het innemen van risicogevoelige kleding inclusief vertrouwelijke recycling. De kleding wordt dan op een vertrouwelijke manier vernietigd om misbruik te voorkomen.

Wilt u meer te weten komen over dit proces of wilt u meer te weten komen over onze dienstverlening? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen, wij staan u graag te woord!

Niets gevonden.